Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam na imię Krzysiek choć wszyscy mówią na mnie "Konik". Jestem (na razie) totalnym amatorem :). Nie posiadam jeszcze żadnej owadożernej roślinki, ale pomału łapię bakcyla i myślę że za niedługo coś w tej kwestii zrobię by dołączyć do grona hodowców :). Od paru lat mieszkam w Irlandii. Przez parę lat miałem akwarium w stylu holenderskim tak że z roślinkami coś wspólnego miałem. Niestety dosyć częste przeprowadzki spowodowały że obecnie mam pusty 180-cio litrowy zbiornik do dyspozycji i przeznaczę go na moje nowe hobby :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

Witam serdecznie :)

Jestem z Wawy a swoją przygodę z owadożernymi dopiero zaczynam.

Jestem szczęśliwą posiadaczką Muchołówki. I tak mi się podoba że dalszej hodowli nie zamierzam zakończyć na tym jednym okazie. Mam też kilka nasionek i trochę odpowiedniego torfu oraz wielkie chęci na wyhodowanie z nich roślinek.

Teorii się naczytałam praktyki mam jakieś 3 tygodnie.

Roślinka obecnie smacznie śpi.

Nie czarnieje ani nie żółknie więc chyba ma się dobrze :)

Jeśli pozwolicie to chętnie dołączę do grona pozytywnie zakręconych miłośników tych rzadkich roślin.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość wyrzerka

Cześć wszystkim,

Mam na imię Sylwia. Pochodzę z pięknego miasta Zielona Góra, obecnie mieszkam w Poznaniu gdzie studiuję.

W październiku wybrałam się do palmiarni i akurat natrafiłam na wystawę roślin owadożernych. Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia, niestety ceny lekko mnie zniechęciły, ale że był to koniec dnia była możliwość zakupu dwóch rosiczek za 15 zł, jak głosi napis na doniczce - Drosera burkeana. Od tamtego czasu rosną jak szalone, mają po kilka pędów z kwiatkami w moim ulubionym kolorze - różowym :) Tydzień temu w ikei dorwałam Dionaea muscipula. Mam nadzieję, że moja przygoda z roślinami dopiero się zaczyna.

Pozdrawiam :)

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka jestem z grodu Kraka i dość gwałtownie zaczynam to hobby od przejęcia kolekcji od pewnej osoby:) kolekcja d zidentyfikowania i zobaczenia w dziale identyfikacja.

Imię me Dominik.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! Nazywam się Vincent i jestem z Madrid (Hiszpania). Byłem na świecie mięsożernych 1 rok i uczę hodowli tkanek (tc).

Pozdrowienia i podziękowania dla wszystkich!

PS: Przepraszam mój język, należy użyć Google Translator ...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość falcon_1984

Witam!

Nazywam się Marcin Magierski, mieszkam w okolicach Rzeszowa,

Trochę zajmuję się in vitro i ostatnio zainteresowały mnie owadożery:)

Mam nadzieję, że dowiem sie od Was sporo ciekawych rzeczy i nabiorę doświadczenia w amatorskiej uprawie tych roślin.

Tymczasem pozdrawiam wszystkich gorąco.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Mam na imię Arek, pochodzę ze Śląska, choć aktualnie mieszkam w Irlandii już od kilku lat.

Na forum zaglądam od sierpnia - bardzo dużo pożytecznych informacji tu znalazłem. Wcześniej miałem krótką styczność ze owadożernymi (muchołówki) ale jakoś mi przepadły. Od końca lata jestem ponownie właścicielem owadożernych: muchołówki, dzbanecznika, rosiczek, kapturnicy oraz tłustosza; które nabyłem ledwo zipiące, odratowałem je dzięki informacji z tego serwisu – zobaczymy jaki będzie ich stan na wiosnę.

Zainteresowania/Hobby: lubię grać w grę strategiczną gotyx.pl, administruję stronę wiezyczki.com .

Pozdrowienia

Odnośnik do odpowiedzi