Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Po dość długiej przerwie witam wszystkich ;) Swego czasu mialam dość ładną kolekcję roślin owadożernych, teraz zaczynam od nowa. Rośliny "odpłynęły" w ubiegłorocznej powodzi. Nowe roślinki właśnie zamówiłam :)

Witamy powtórnie :)) Widzę, że sporo osób wraca po przerwie : D

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam wszystkich.

Od niedawna zafascynowały mnie rośliny owadożerne. Do tej pory na moich parapetach królowały jedynie epifity - storczyki i tillandsie. Dołączyły do nich dwie kapturnice. Oczywiście najpierw czytałam trochę na ich temat, bo nie chcę ich uśmiercić. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się je utrzymać przy życiu. A dlaczego akurat wybrałam to forum? Widzę, że jest tu niesamowita kopalnia wiedzy na ich temat. Na razie będę więc ją zgłębiać. Jeżeli nie znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, mam nadzieję, że odpowiecie na nie laikowi blush

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za miłe powitanie :)

evulFarmer, widziałam Twoje wspaniałe zdjęcia z torfowisk w okolicach Wigierskiego Parku. Jestem z Suwałk i nie wiedziałam, że w mojej okolicy jest tyle takich roślin eeek

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość ducho

czesc :)

Jestem Piotrek z Lublina, forum sledze juz od dluzszego czasu i chcialem sie ze wszystkimi oficjalnie przywitac:)

pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Witam.

Jestem już od dawna na forum ale teraz oficjalnie przywitam.

Jestem Grzegorz . Moje hobby to jazda na nartach, skimboardzie, snowboardzie i oczywiście owadożery. Wszystko zaczęło się od nasion wysianych na ziemi dla kwiatów. Później kupiłem sadzonki muchołówki i rosiczki, potem jeszcze jedną i jeszcze jedną.. a teraz mam zawalony cały parapet :D. Niedługo będę miał terrarium i powiększę kolekcję.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

tymi roślinkami zajmuję się można by rzec, że od małego łebka. Szczególnie kompozycjami w paludariach. Niedawno znalazłem to forum więc się zarejestrowałem.

Obecnie jestem jeszcze studentem biologii więc może w jakiś sposób pomogę lub mi pomożecie gdy będę tego potrzebował.

Pozdrawiam serdecznie Darek.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

tuitui wita, od niedawna jestem posiadaczem kilku roslinek owadozernych nie wiem jakie to sa mam nadzieje ze tu znajde odpowiedz, no i dowiem sie jak sie nimi zajmowac... :P

Odnośnik do odpowiedzi