Gość kewals27 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Witam. Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem rosiczki przylądkowej , zakupionej na Wystawie Roślin Owadożernych w Warszawie. Zainteresowania: historia(druga wojna światowa),wędkarstwo,fantastyka, od niedawna owadożery. Pozdrawiam wszystkich na forum. Sławek z Warszawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Alex_ania Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam! Mam na imię Ania, hoduję różne roślinki(na razie w małej ilości): storczyki, fiołki, żywe kamienie i owadożerne(od niedawna). Interesuję się właśnie roślinkami, ponadto uwielbiam zwierzęta i rękodzielnictwo - takie małe czasochłonne hobby Pozdrawiam!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Hej, nazywam się Klaudia, pierwszy mój kontakt z owadożernymi miał miejsce wczoraj, gdy w prezencie dostałam kapturnicę purpurową całą noc siedziałam przed kompem szukając informacji na temat jej i innych owadożernych, i tak się wkręciłam w temat że to na pewno nie będzie jedyny owadożer w moim domu Z zawodu fizjoterapeutka, interesuję się szeroko pojętym sportem (głównie sporty walki), mam 32 storczyki Phalaenopsis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Witamy na forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Hej, nazywam się Klaudia, pierwszy mój kontakt z owadożernymi miał miejsce wczoraj, gdy w prezencie dostałam kapturnicę purpurową całą noc siedziałam przed kompem szukając informacji na temat jej i innych owadożernych, i tak się wkręciłam w temat że to na pewno nie będzie jedyny owadożer w moim domu Z zawodu fizjoterapeutka, interesuję się szeroko pojętym sportem (głównie sporty walki), mam 32 storczyki Phalaenopsis Ooo, podkarpacie Witamy wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Siema wszystkim. Nazywam się Mikołaj. Mam 19 lat i pracuje w sklepie sportowym. Praca wiąże się z moimi zainteresowaniami, bo głownie interesuję się sportem tj: tenis, kolarstwo górskie (xc), fitness i kiedyś siatkówka. Oprócz sportu interesuję się również socjologią, historią jak i mitologiami wszystkich kultur (ulubiona mitologia to skandynawska, polecam lekturę). Kolejnym hobby jest fotografia, która zajmuję się od 6 lat. roślinami owadożernymi interesuję się odkąd pamiętam, ale zawsze obawiałem się, że nie podołam ich hodowli. Faktyczną przygodę z owadożerami zacząłem niedawno (2 mies temu), gdy zdecydowałem się na zakup muchołówki w castoriamie. Po 2 tygodniach, gdy widziałem, że jest jej u mnie dobrze (szybki wzrost) postanowiłem kupić kolejną (również w castoramie). Gdy 3 tygodnie temu przeglądałem ofertę CarniSany (profesjonalna obsługa i super kontakt ze sprzedawcą), wyczytałem na ich stronie, że planują wystawę w gliwickiej palmiarni. Postanowiłem więc, że zamówię kilka roślin, które odbiorę w dnień wystawy. Tak więc moja kolekcja to: Sarracenia 'Barbapappa' Sarracenia 'Catesbaei' Sarracenia 'Chelsonii' Sarracenia 'Fiona' Sarracenia 'Juthatip Soper' Drosera capensis 'Albino' Drosera 'paradoxa' Drosera natalensis 'Paul Debbert' Dionaea muscipula 'Red-green' Dionaea muscipula 'All green' Dionaea muscipula 'Red Dragoną I wszystkie dobrze się mają i pięknie rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Witamy na forum. Ooo jesteś z Czechowic, a ja z Bielska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrien Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Witam, też jestem z Bielska! I właśnie zamierzam zaopatrzyć się w roślinkę owadożerną. Mam nadzieję, że dowiem się tu absolutnie wszystkiego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil.R Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Witam Wszystkich na forum Mam na imię Kamil od kilku dni jestem posiadaczem nasionek rosiczki oraz muchołówki mam nadzieje że poczytam na forum ciekawe informacje dotyczące tych roślin Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Przygodę z roślinkami owadożernymi dopiero rozpoczynam. Coś tam zasiałem jakiś czas temu i czekam, hehehe. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Nazywam się Adam. Mam 24 lata, Mieszkam w Łodzi i od kilku lat interesuję się roślinami owadożernymi. Kilka dni temu powróciłem do swojego hobby na nowo. W mojej kolekcji mam Kapturnice Purpurową oraz Muchołówkę Amerykańską w drodze do mnie są Rosiczka przylądkowa oraz Dzbanecznik Skrzydlaty. Jestem studentem. Pozdrawiam. Postaram się udzielać na forum. Edytowane 16 Czerwca 2012 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość c2c12 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Hej, mam na imię Zosia Mieszkam w Warszawie, mam 29 lat. Jestem biologiem i dopiero zaczynam moją przygodę z owadożerami. Zawsze chciałam je hodować, ale jakoś nie miałam odwagi tego robić mając w domu kocie szkodniki... jak się chce to się da, rosiczki mieszkają na parapecie od lufcika Na razie mam tylko okrągłolistną i przylądkową, ale czekam na torf i nasiona Auriculata i Lantau Island, no zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Gorąco Cię witamy Zosiu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Witam, jestem z Trójmiasta, mięsożery hoduję już od kilku lat, były wzloty i upadki gdy straciłem całą hodowlę przez... piasek... Ostatni udało mi się odtworzyć i rozmnożyć trochę roślinek. W większości mam różnorakie rosiczki, kilka tłustoszy, muchołówek i dużego dzbanecznika, który niestety ze względu na swój rozmiar nie wypuszcza mi dzbanków - nie mam tyle miejsca aby zapewnić mu dość wilgotności - nie mieści się do 120l. akwarium. Ostatnio uzbierałem trochę nasionek: D. capensis "Albino" oraz D. oblanceolata "Sunset Peak" i mam także kilka sadzonek klasycznej D. capensis. Najchętniej na wymianę. Załączam kilka fotek moich potworków: Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VistaManiak Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Witamy na forum ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi