Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam... :):):)

Jestem tu nowy, mam na imię Daniel i jestem z Krakowa .

Interesuję się roślinami owadożernymi i wędkarstwem typowo karpiowym .

Rośliny owadożerne hoduje od ok 2 lat .

cześć, pochwal się swoją kolekcją ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam na imię Seweryn , jestem z Pyskowic (okolice Gliwic). Głównie interesuje się siatkówką, oraz gram w klubie sportowym od 4 lat. Od 0,5 roku zaczęły fascynować mnie rośliny owadożerne :) Mam nadzieję że z biegiem czasu moja skromna (jak narazie :) ) kolekcja, będzie się powiększać.

Pozdrawiam Seweryn ! :D:)

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, jestem Marcin i jestem z Lublina. Owadożery hoduję od około pięciu lat, jednak moja hodowla ogranicza się do podstawowych rosiczek (capensisy, spatulaty) i kilku muchołówek z obi bliżej mi nieznanej odmiany...

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :3

Jestem z Częstochowy. Roślinami owadożernymi, a w szczególności muchołówkami, zainteresowałam się niedawno, bo w tym roku. Zostało to spowodowane pojawieniem się w moim domu właśnie takiej roślinki. Na początku po prostu sobie była, dochodząc do siebie po pobycie w Castoramie. Niedawno zakwitła, obdarzając mnie 14-oma nasionkami, które planuję zasiać - a nóż widelec uda się coś uhodować ;>

Poza tym moją pasją są psy - zajmuje się ich szkoleniem i hodowlą. Bardzo interesuje się również fotografią - głównie zwierząt, ale muchołówka też została dziś obfocona :D

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Trochę mi zajęło przekonywania siebie, ale w końcu jestem na forum :)

Zajmuję się roślinkami od kilku lat, najdłużej muchołówkami i kapturnicami. Od niedawna do kolekcji dołączyły rosiczki, tłustosze i dzbaneczniki (te ostatnie na końcu, o nich wiem najmniej :) )

Miło mi poznać ludzi z taką pasją ;)

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Cześć, jestem Agata i mieszkam w Warszafce ;)

Owadożerami zafascynowałam się jako grzdyl karmiony "Prywatnym życiem roślin" Davida Attenborougha, ale do niedawna wydawało mi się z jakiegoś powodu, że takich roślin hodować się nie da, lub jest to przeokrutnie trudne.

Z owadożernych mam: muchołówkę "classic", rosiczkę alicji, S. xFarnhamii i świeżo zakupioną S. psittacina. Czekam na przesyłkę z S. flava i muchołówką "Shark teeth", zaś w planach mam założenie mini terrarium z cefalotusem i rosiczkami miniaturowymi.

Poza owadożerami interesuję się szeroko pojętą biologią, fotografią, podróżami, uwielbiam muzykę z gatunków cięższych, zaś zawodowo piszę na Fejsbuku (serio).

Odnośnik do odpowiedzi