dyzio Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Witam wszystkich, zaczynam przygodę z rosiczką przylądkową i muchołówką red-green , marze jednak że kiedyś stworze sobie terrarium z cephalotusami . Pozdrawiam witaj na forum! ps. do cefalków nie potrzeba terra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Witam, Swoją prywatną kolekcję owadożerów posiadam od około roku. Początek był dosyć marny, ale teraz wygląda to lepiej (2 dzbaneczniki. 10 rosiczek, 5 muchołówek, tłustosz i 2 pływacze). Liczę, że kolekcja się rozrośnie, a w planach jest już paludarium . Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mishu Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 (edytowane) ładna kolekcja Edytowane 11 Października 2012 przez Mishu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaMek Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Witam wszystkich. Na razie jestem początkującym hodowcą roślin owadożernych mam parę rodzai rosiczek muchołówkę i dzbanecznika. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2007 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Witam Was bo dosyć długiej przerwie Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze tutaj pamięta, ale ja kojarzę jeszcze parę znajomych twarzy jeszcze z ś.p Nepenti Bo zlikwidowaniu mojej hodowli na nowo myślę, czy powrócić do roślinek Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Czesc! Jestem Dawid. W mojej bardzo skromnej kolekcji aktualnie znajduje się: Drosera Aliciae i muchołówka. W planach zakup jeszcze kilku roślin Edytowane 19 Listopada 2012 przez koperGT Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Biały - ja i Albert Cię jeszcze pamiętamy, chociaż tyle ; ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 "Skromne wielkiego początki." Mało kto od razu zaczynał od zestawu np. 30 gatunków w tym Cepahlotus i Heliamphora. ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 84piotrek Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Witam. Jestem "nowy" Imię jak w nicku. Pierwsze rośliny zakupiłem na portalu Allegro od użytkownika Bohemica_Plants w 2008r. Do dzisiejszego dnia zostało mi pare rosiczek, kapturnica i tłustosz. Reszta roślin zakupiona w markecie pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mateusz0148 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Cześć, Jestem Mateusz przygodę z tymi fascynującymi roślinami dopiero co zaczynam,chce stworzyć dużą kolekcje bo mam na to i miejsce i warunki, na razie mam 5 muchołówki dwie BIG MOUTH i trzy zwykłe amerykańskie, mam jeszcze jeden okaz rosiczki CAPENSIS którą na wiosnę będę chciał pomnożyć ( tak do 6-8 sztuk) posiadam jeszcze jak dla mnie najcenniejszy z moich roślin młody dzbanecznik Alata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Witamy na forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Witamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachoo147 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Witam, mam na imię Jacek i zamierzam dopiero rozpocząć przygodę z roślinami owadożernymi... Co na początek polecacie???? Aha,warunki jakimi dysponuję to... parapet/y w bloku.... :-) aha, posiadam też akwarium - kulę - którą tez mógłbym zaadoptować na domek dla roślinek... ;-) pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon North Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Witam Jestem Daniel z Krakowa . Moim hobby jest paleontologia ale teraz zaczynam się też brać za hodowlę roślin owadożernych . Mam teraz muchołówkę . Edytowane 20 Lutego 2013 przez Napoleon North Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Witamy cesarza. Oby wasza boskość została z nami na dłużej. ;-) Ja też lubię paleontologię i mam nawet całkiem ładną kolekcję własno-znalezionych (Kosa popraw jakby co) skamieniałości. Gdyby miejsce jeszcze istniało, to chętnie bym je odwiedzał. Niestety jest tam dziura tak głęboka, że można umrzeć z pragnienia spadając, a szeroka (może szersza) jak stadion olimpijski. Zapewne skamieniałości są już w budynkach, albo pod autostradami. Tak bywa. :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi