Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ^^

Krystian z Rzeszowa, moje zainteresowania są różne, ale przeważnie to gryzonie, najczęściej Koszatniczki, szkicowanie i botanika alternatywna. Moją pierwszą rośliną owadożerną była Muchołówka, mam ją dalej i powiem że nieźle sie rozrosła ; d Oprócz tego mam drugą, troche mniejszą i Kapturnicę, podobno jakaś podwójna hybryda (: W drodze do mnie jest też Rosiczka Capensis Typical.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Witam! Co prawda już dużo wcześniej czytam forum, ale dopiero od niedawna wchodzę tu codziennie...

Imię: Natalia.

Zainteresowania: medycyna, rośliny wszelkiego rodzaju, ale oczywiście najbardziej intrygują mnie te żarłoczne ;)

Pierwsza muchołówka była kupiona 6 lat temu, poważniej do tych roślin podeszłam jakieś 3 lata temu. Nie mam dużo roślin, ale powoli wzbogacam swoja kolekcję. Narazie wybieram rośliny łatwe w hodowli, na bardziej wymagające nie mam warunków. Jak kiedyś będę bogata (no bo przecież będę!) to wybuduję szklarnię ;D

Uwielbiam swoje roślinki. Niektórzy żartują, że mam takiego bzika na ich punkcie, że z nimi rozmawiam. Na szczęście nie wiedzą, że mają rację.

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, że jestem z Wami od tygodnia, jakoś niechcący ominęłam ten temat

wacko

Tak więc. Jestem Kasia

mam 20 lat, pochodzę z okolic BB.

Owadożerami interesuję się od sierpnia ubiegłego roku. Jestem szczęśliwą posiadaczką muchołówki, kapturnicy i kilku rosiczek. Oprócz tego interesuję się animacją czasu wolnego i wszystkim co związane z językiem angielskim.

Cóż pozostało. Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Edytowane przez kaskowe
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam wszystkich rolleyes

Nazywam się Dawid, jestem ze śląskiego, a dokładnie okolic Tarnowskich Gór. Owadożerami interesuję się już od jakiegoś czasu, kiedyś za bajtla miałem muchołówkę. Teraz znowu odezwała się we mnie potrzeba posiadania jakiś roślin :P Tak więc zamówiłem sobie kilka rodzajów nasion rosiczek, a wczoraj nie wytrzymałem i zakupiłem sobie dzbanecznika. Oprócz owadożerów interesuję się genealogią, filmem i whisky.

Tak więc witam wszystkich jeszcze raz okej

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich:)

Nazywam się Krzysiek jestem z Trzebnicy niedaleko Wrocławia. Owadożerami interesuje się od około roku, choć jak byłem dużo młodszy zawsze chciałem mieć takie rośliny tylko nie wiedziałem skąd mogę je zdobyć XD.

Odnośnik do odpowiedzi

My też witamy.

Polecamy, odpowiadanie na tematy, a nie zakładanie nowych (zauważ, że jesteś chyba jedną z tysiąca osób która założyła tu nowy temat).

Oraz, prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na działy FAQ (i ich pod odziały) dot. roślin które hodujemy, by potem nie było uwag na temat zadawaniach dziwnych pytań...

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Nazywam się Marcin jestem z Dolnego śląska. Od niedawna interesuje się roślinami owadożernymi, a poza tym uwielbiam kino i muzykę w szczególności klasyczny brytyjski heavy metal. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) Mam na imię Edyta, jestem ze Szczecina. Owadożerami zajmuję się poważniej od około roku, obecnie mam kilka rosnących jak szalone drosera aliciae w szklanej kuli którą dostałam po uratowanym z niej bojowniku, dwie zwykłe muchołówki których nazw nie znam i kilka zaaklimatyzowanych na parapecie dzbaneczników :) Poza tym mam wiekowego beagla, śmigam na motocyklu i uprawiam różne sporty. Pozdrawiam wszystkich :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam na imię Ola i pochodzę z woj. opolskiego. Na forum trafiłam przypadkiem, szukając informacji o rozmnażaniu roślin metodą in vitro. Interesuję się biologią, słucham happysad. O roślinach owadożernych wiem niewiele, lecz mam nadzieję, że niebawem się to zmieni. ;)

Pozdrawiam! :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam .

Mam na imię Mateusz , mieszkam w Nowej Soli . Interesuję się drapieżnymi rybami akwariowymi , zwierzętami terraryjnymi i oczywiście owadożerami . Pierwsza była standardowo muchołówka , kupiona około 5 lat temu , oczywiście po miesiącu wykitowała :( . Potem długo nic , a w tej chwili mam dzbanecznika Nepenthes × ventrata i 6 rosiczek Alicji a zamierzam jeszcze kupić cefalotusa , rosiczkę przylądkową i tłustosza "tina" . Mam oprócz tego skorpiony karpackie , wężogłowa , motylowca i shih-tzu . Nie wiem co więcej napisać ... :)

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,mam na imię Rafał na forum trafiłem przypadkiem ale to nawet bardzo dobrze :P Mam 23 lata jestem modelarzem,krótkofalowcem,hoduje ptaszniki od 6lat,w tamtym roku kupiłem na allegro nasionka owadożernych kwiatków dziś je znalazłem i przyłączam się do was żeby je wychowywać.Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi