Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

To i ja nie będę gorszy i także się przywitam :)

Imie Arek ,jestem z Gdańska

Roślinami owadożernymi interesuje sie od tygodnia więc oczywiście jestem nowy w tym temacie , ale na tym forum dowiedziałem sie bardzo dużo informacji na temat hodowli , także od kilku użytkowników z tego forum , którym oczywiście dziękuje za poświęcenie mi chwile czasu .

na dzien dzisiejszy w mojej doniczce spoczywają nasiona rosiczki i muchołówki amerykańskiej , nasiona powoli zaczynają kiełkować więc jest dobrze :)

poza owadożernymi , dziś pojawiła sie także obok doniczka z mimozami wstydliwymi :)

Interesuje się muzyką , motoryzacją elektroniką , no i moim nowym zainteresowaniem jest hodowla :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :), Mam na imię Karolina (25 lat), jestem z Wrocławia.

Niedawno odkryłam że mam dobrą rękę do kwiatów (uratowałam wszystkie umierające rośliny współlokatora zabraniając mu ich dotykać i samodzielnie je pielęgnując i nagle zaczęły rosnąć i kwitnąć jak szalone :D ).Rośliny stały się moim hobby które sprawia mi ogromną radość :). Od dawna marzyłam o hodowli roślin owadożernych ale zakup w kwiaciarni wydawał mi się kiepskim pomysłem dlatego ostatnio zamówiłam nasiona i już się nie mogę doczekać kiedy je dostanę żeby zacząć moją przygodę z tymi fantastycznymi owadożercami :). Mam nadzieję, że na tym forum znajdę mnóstwo przydatnych rad dzięki którym marzenie o posiadaniu odrobiny egzotyki na parapecie stanie się rzeczywistością:).

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Nazywam się Mirek stąd też mój nick.

Od jakiegoś czasu jeżdżąc po wystawach zainteresowały mnie roślinki owadożerne. Chodź dopiero teraz się zarejestrowałem to czytam to forum już od jakiegoś czasu i staram się zgłębiać wiedzę na ich temat. Czytając tematy można stwierdzić, że dużo ludzi tutaj ma sporą wiedzę na temat roślin owadożernych i dlatego uważam, że warto warto do Was dołączyć.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Witam, jestem Kacper, mam 13 lat i mieszkam w Rybniku (śląskie). Lubię słuchać muzyki typu rock i metal. Interesuję się informatyką, roślinami - szczególnie takimi ciekawymi jak owadożerne oraz ziołami. Obecnie posiadam jakiegoś kaktusa którego dostałem od babci na 10 urodziny :D, jeszcze 2 jakieś rośliny ale ich nazwy nie pamiętam, jedna wiem że ma białe plamki na liściach, ma długie rozłogi i lubi wilgoć a drugą niektórzy sadzą w skalniakach. Czekam na wiosnę, zasadzę wtedy drosera capensis broad leaf oraz albino i drosera aliciae ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Aloha!

Nazywam się Przemek, 18 lat. Rośliny owadożerne podobały mi się od dawna ,ale zawsze bałem się zacząć z uwagi na ich wymagania. Jakiś czas temu trafiłem na wasze forum i jako " anonim " przeglądałem różne tematy, zdjęcia. Chęć posiadania tych roślin wzmogła się we mnie jeszcze bardziej i postanowiłem spróbować. Dalej dużo czytam żeby się dobrze przygotować. Interesuję się też terrarystką, motoryzacją, kalisteniką. Mam nadzieje że zostanę tutaj z wami na dłużej.

Pozdrawiam ^_^

Odnośnik do odpowiedzi