Skocz do zawartości

Witam

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na forum już od jakiegoś czasu i chyba najwyższa pora się przedstawić. Także ten tego. Jestem Paweł. Mieszkam pod Warszawą. Lat mam już 28. Od kilku miesięcy mam owadożery. Jak na razie wszystkie mają się dobrze. Trzy nawet przetrwały zimowanie :D. Ostatnio wysiałem parę gatunków rosiczek i coś czuje ze zostanę z tym hobby na dłużej. Zbyt dużo pisać pewnie nie będę bo jak na razie wszystkie interesujące mnie informacje znajduje na forum. :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cześć mam na imię Krzysiek, mam 15 lat.

Mieszkam w Radomiu.

Na forum przybyłem po to by się dowiedzieć co nieco o rozmnażaniu roślin in-vitro a dokładniej roślin akwariowych bo na forach akwarystycznych jest bardzo mało info o tym. Może ktoś tu to robi?

P.S. mój watek z pytaniami http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php?showtopic=17388

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Cześć wszystkim!

Jestem Emil, 23 lata, roślinami owadożernymi zainteresowałem się parę miesięcy temu i wówczas zacząłem przeglądać to forum. :) Obecnie jestem na etapie oczekiwania na nasionka i kompletowania wyprawki dla swoich pierwszych rosiczek. :) Do tego planuję dostać w swoje ręce muchołówki. Najbardziej mi się podobają dzbaneczniki, ale na nie poczekam, aż złapię trochę doświadczenia. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam na imię Kacper mam 15 lat.Zawsze interesowały mnie rośliny owadożerne ale bałem się je hodować z uwagi na wymagania.Teraz jednak hoduje kilka rosiczek i muchołówkę.Na forum jestem około miesiąc.Jestem też terrarystą, hoduje agame brodatą i karaczany:D

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez na forum jestem jakis czas, wiekszosc czasu czytam i zyskuje nowa wiedze niz sie wypowiadam, ale czas najwyzszy sie przedstawic. Mam na imie Michal, jestem z Lodzi, lat prawie 22 na karku, student informatyki, interesuje sie ... wieloma rzeczami tak naprawde, najwieksza miloscia darze rosliny (owadozery, papryczki chilli itd), pilka nozna (sam troche pogrywam), motoryzacja i kolarstwo, ogolnie zaprzeczenie stereotypu informatyka - aktywnosc fizyczna przede wszystkim :)

Co do owadozerow, to mam 2 rodzaje mucholowek (lacznie 5 mucholowek), 2 rodzaje rosiczek ... wiec nie mam pokaznej kolekcji jak niektorzy na tym forum, ale kto wie co bedzie kiedys gdy zmienie mieszkanko na troche wieksze niz kawalerka :)

Odnośnik do odpowiedzi

Co do owadozerow, to mam 2 rodzaje mucholowek (lacznie 5 mucholowek), 2 rodzaje rosiczek ... wiec nie mam pokaznej kolekcji jak niektorzy na tym forum, ale kto wie co bedzie kiedys gdy zmienie mieszkanko na troche wieksze niz kawalerka :)

Piszesz, że nie masz zbyt dużej kolekcji roślin, ale cię pocieszę- ja mam tylko jedną muchołówkę od niedawna (zobaczę jak sie będzie chowała i może potem rozszerzę hodowlę). Właśnie szukając porad co do jej uprawy znalazłam to forum

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz, że nie masz zbyt dużej kolekcji roślin, ale cię pocieszę- ja mam tylko jedną muchołówkę od niedawna (zobaczę jak sie będzie chowała i może potem rozszerzę hodowlę). Właśnie szukając porad co do jej uprawy znalazłam to forum

Też zaczynałem od jednej która padła a z następnymi kiepsko było aż zacząłem czytać i korygować błędy.

Nie powiem że wiem wszystko bo człowiek uczy się przez całe życie ale przeczytanie podstaw hodowli to połowa sukcesu :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja witam się po rocznej przerwie - niestety z powodu przeprowadzki w bardzo niekorzystne zarówno dla mnie, jak i roślin warunki straciłam znaczącą większość swojej i tak skromniutkiej kolekcji. W ciągu miesiąca planuję zmienić mieszkanie na zdecydowanie ciekawsze pod względem warunków oświetleniowych - marzy mi się balkon, a jak nie on, to przynajmniej porządne, południowe okno. Aktualnie jestem na etapie ratowania tego, co mi zostało: tajemniczego tłustosza, N. 'Rebecca Soper' i zabiedzonej kapturnicy Farnhamii, pogrążonej w hibernacji od półtora roku.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

To i ja się przywitam. Nazywam się Mateusz, pochodzę ze Stalowej Woli lecz ostatnie pare lat mieszkalem w Rzeszowie a obecnie mieszkm w Krakowie. Na forum jestem już od bardzo dawna jednak do tej pory jedynie jako czytajćy. Roślinami mięsożernymi interesuję się już kilka lat, jednak przez pewien czas nie posiadałem żadnej roślinki, teraz jestem na etapie odbudowywania swojego małego zbiorku. Po za roślinami owadożernymi interesują mnie też rośliny stapeliowe i od pewnego czasu storczyki.

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na tym forum od paru miesięcy , a jeszcze się nie przedstawiłem ... Mam na imię Artur, mam 18 lat . Mieszkam w Wielkopolsce w miasteczku Ślesin ;p. Z roślinami(owadożernymi jak i normalnymi) zaczynam się dopiero rozkręcać . Z zainteresowań to dobra książka, anime , manga . Pozdrawiam :)

Edytowane przez Bossan
Odnośnik do odpowiedzi