CFHs Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Witam. Mniej więcej pół roku temu kupiłam pierwszą rosiczkę (drosera capensis) i od tej pory zajęłam się tą tematyką. Ostatnio rosiczka ładnie rozwinęła się i musieliśmy ją przesadzić. Aktualnie wydaje mi się, że zaczyna kwitnąć, z czego jestem bardzo zadowolona. Zawodowo jestem lekarzem, rodzinnie żoną i matką dwóch córeczek i spodziewam się w najbliższym czasie trzeciej córeczki Witam i gratuluje gromadki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon91 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witam! Mam na imię Szymon pochodzę z Rybnika woj Śląskie moje zainteresowania to : akwarystyka, motocykle bardzo lubię wędrówki po górach Na forum zarejestrowałem sie aby zaczerpnąć wiedzy o roślinach owadożernych i taką zakupić Zawodowo górnik stan cywilny kawaler Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witaj. Motocykle? Jeździsz na czymś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon91 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witaj jeżdżę na Hornecie 600 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Bogdan, Śląsk, Tychy, 28 lat, elektryk. Interesuję się Formułą 1, chodzeniem po górach, fotografią- mam Fuji HS30, ale bardziej kręci mnie nagrywanie różnych imprez. W podpisie będzie mój link do YouTube, zapraszam. Owadożerne zainteresowały mnie jakieś 2 miesiące temu, gdy je zobaczyłem pierwszy raz w Palmiarni w Gliwicach. Chciałem kupić, ale były strasznie malutnie i nie wiedziałem co wybrać. Od soboty zacząłem się interesować rosiczkami i dziś, w ten piękny słoneczny dzionek zakupiłem najpopularniejszą przylądkową, fioletową. Pozdrawiam i mam nadzieję, że z Waszą pomocą wyrośnie piękna duża która pozwoli na rozsianie się i w przyszłości, jeżeli ta nie zdechnie to kupię następne i będzie wielki balkon w owadożernych I mam takie przyszłościowe, techniczne pytanie. Czy przy rozsadzaniu, sadzeniu nowych lepiej jest jak będą wszystkie w jednej większej doniczce, załóżmy 30x15 cm czy każda osobno koło siebie na jednej podstawce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 I mam takie przyszłościowe, techniczne pytanie. Czy przy rozsadzaniu, sadzeniu nowych lepiej jest jak będą wszystkie w jednej większej doniczce, załóżmy 30x15 cm czy każda osobno koło siebie na jednej podstawce? Witaj Bogdanie Problem rozmiaru doniczek to raczej kwestia Twojego gustu - co Ci się bardziej podoba - oraz miejsca, którym dysponujesz pod rośliny. I w dużej i w małej będą rosły dobrze, jeśli spełnisz podstawowe warunki hodowli. Powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Bogdan,.... Interesuję się Formułą 1, Witam fana F1 Od dawna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) oglądałem ostatnie 3 wyścigi w 2004 r, i do teraz A jeśli chodzi o tą doniczkę, to na razie miejscem jest parapet, na dzień będę wystawiał na balkon, a na noc do domu, bo te 13-16 stopni rano chyba nie będzie jej służyć. I miejsca za dużo nie mam, ale chodzi o to, czy w jednej doniczce nie będzie problemu z rozsadzeniem większej ilości roślin przy jakiś problemach, np pleśń, lub gdy któraś zachoruje lub wlezą jakieś robaki... Edytowane 15 Lipca 2014 przez ElektrykPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledenika Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Witam Sylwia, Rzeszów Moją jedyną pociechą, jak na razie jest tylko Alicja (Drosera aliciae), którą wysiałam dokładnie 1 kwietnia tego roku Interesuję się: - literatura - fotografia - grafika komputerowa Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 O proszę !! Z Rzeszowa jesteś tak ??? bardzo fajnie Witaj na forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Siemka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Witamy:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Podkarpacie rośnie w siłę witam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Androctonus Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, mam na imię Radek, mieszkam w Szczecinie. Owadożerami zajmuję się kilka lat z sukcesami Zainteresowania: akwarystyka, owadożery, terrarystyka (tylko w teorii już niestety), fotografia, branża IT, prawo/ekonomia/zarządzanie, rowery i pewnie coś jeszcze się przypomni Konkretne pytania będę starał się zadawać w poszczególnych działach. Pozdrawiam serdecznie PS: @Kropka - lustrzankę mam u rodziców w domu, jak będę miał czas i podjadę to trzasnę foto moich Tłustoszy w akwarium Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Androctonus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Witaj i koniecznie pochwal się swoimi roślinami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi