Skocz do zawartości

Sklep

ebenzo30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem i istnieje juz troche jako obserwator witam wszystkich serdecznie.Nie wiem czy był taki temat jak tak to przepraszam. Wiec chciałbym zapytac czy próbowano juz założyć sklep naszego forum. Byłoby super móc kupic akcesoria we własnym sklepie forumowym gdzie byłoby wiadomo jaki towar sie kupuje. Co o tym sądzicie?

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm możnaby stworzyć jedną dużą liste z roślinami na sprzedaż i osobami które je sprzedają.

Paulo09 muchołówki:

-

-

-

-

-

rosiczki

-

-

-

-

itd.

lista by była aktualizowana przed modów co przy okazji pobudzi ich do działania;)

Odnośnik do odpowiedzi

Taka lista była by ciężka do utrzymania. Trzeba by ją co dzień aktualizować i dodatkowo pilnować czy czasem coś nie zostało sprzedane. Wszystko trzeba by linkować itd... Można by było zlecić to modom ale nie widzę sensu. Po woli i dla nich znajda się "bojowe" zadania. W sumie to u Janka jest/był skrypt i jednak ludzie woleli po prostu wpisywanie ofert w postaci postów. Osobiście wolę aby sprzedający raz na jakiś czas zrobili sobie UP we własnym temacie, a moderatorzy czy ja na waszą prośbę mogą posprzątać niepotrzebne już UPy.

Jeśli Twargor masz chęć jednak na tworzenie takiej listy możesz spróbować zrobić jej projekt i określić sposób działania w takim szablonie.

Ps. Paulo9 ja bym tak nie dorzucał roboty modom bo rano możesz tez być "zielony" :D

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie sprobuje zrobic taka liste i moze akurat sie sprawdzi. rzeczywiscie bedzie zajmowalo troche czasu aktualizowanie tego ale tym tez moglbym sie zajac :) , a co do sprzedawanych na bierzaco roslin mozna powiedzmy raz na 3 dni przeszukac oferty i sprawdzic czy wszystko aktualne

Jesli chodzi o ta liste to jeszcze lepiej bedzie zrobic to na taki wzor:

np.

Muchołówki

paulo09:

-

-

-

Twargor:

-

-

-

Dzbaneczniki

itd.

Mam ostatnio sporo czasu wiec mozna sprobowac. oczywiscie tematy z ofertami zostalyby a lista jedynie ulatwiala by poszukiwanie roslin i odsylala do tematu z oferta

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma być coś takiego, to może dało by się pobawić skryptami i stworzyć listę która by sama uzupełniała to, a każdy użytkownik miałby tak choćby formularz do wypełnienia (w którym by się uzupełniało cenę, wielkość, wstawiano zdjęcia itd). Wydaje mi się, że takie coś miało by większy sens niż uzupełnianie ręcznie przez modów. I po wyborze rośliny przez interesanta mógłby być przycisk z napisem "wybierz" lub innym, dana roślina automatycznie byłaby usuwana z listy (oczywiście taki przycisk musiałby być również u sprzedającego aby mógł usunąć nieaktualną ofertę ale są to już drobnostki do dopracowania ).

Edytowane przez tomislav1ster
Odnośnik do odpowiedzi

Z aktualizacją jest problem ponieważ powinna się ona odbywać przynajmniej raz dziennie. Dlaczego nie ma nic gorszego niż nahalne pytania dotyczące ciekawej oferty która zeszła "na pniu". Drugą rzeczą jest obecność na liście. Trzeba będzie natychmiast kasować osoby które nie chcą być na liście.

Co do skryptu. U Janka jak pisałem bardzo dobry skrypt w który włożył sporo pracy sprawdził się średnio. Pisanie takowego zajmie sporo czasu i osobiście nie podejmę się tego. Dochodzą też kwestie bezpieczeństwa skryptu i bazy forum. Myślę jednak, że dobrym rozwiązaniem był by prosty skrypt - wyszukiwarka ofert z forum. Z listy wybieramy rodzaj np. muchołówka a wyszukiwarka wyświetli nam listę użytkowników zlinkowanych do ich aukcji.

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli by zrobic taki odnośnik do blogu albo darmowej domeny i tam mozna by wstawiac roslinki tak jak na allegro. Chętnie pomoge jeśli cokolwiek wypali. Każdy mógłby wypełnic formularz jak wyże wspomniano i wstawić swoją ofertę jest to lepsze od allegro bo wiecej osób z forum poszerzało by swoje hobby a nie kupowałyby osoby które nie wiedzą jak je pielegnować (szkoda roslin).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.