pkonc Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Witam, ostatnio coś mnie zadziwiła moja spatulata. Po wypuszczeniu kwiatków okazało się że są 2 a nawet i chyba 3 stożki wzrostu (a na pewno jest tam jedna roślina). Zdarzyło się wam coś takiego!? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Dosyć ciekawie to wygląda. A czy na drugim zdjęciu na dole nie widać pleśń ? Jeśli tak to warto zastosować oprysk. A co do stożków to normalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Witam . moja spatulata podobnie wyglądała , tylko była trochę bardziej krzywa (moja spatulata miała w sumie 6 rosli w sobie ) , niestety zaczęła mi padać z powodu przeprowadzki ... ( nie ma słońca ) . zaletą tak rosnacej rosliny jest wyglad ,a wadą jest ta pleśń ,która pokrywa liście ;/ (dolne liscie usychają i pleśnieją ) ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi