BlachaSk8 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Witam! Mam pytanie czy mogę posadzić D.m cup trap w mchu torfowcu czy musi być torf?(jak co to w tym roku go nie zimuję bo jest za mała) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Wszystkie muchołapy mogą rosnąć w mchu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Tyle tylko że mech jest akurat gorszym podłożem dla VFT. Kiedyś kamil.sagan hodował w mchu ale przeszedł na torf gdyż sam zauważył, że im to nie służy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Mech jest również mało ekonomiczny, najlepsza mieszanka to torf+piasek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 tomislav1ster napisał: Tyle tylko że mech jest akurat gorszym podłożem dla VFT. Kiedyś kamil.sagan hodował w mchu ale przeszedł na torf gdyż sam zauważył, że im to nie służy. Z tym się nie zgodzę. Wielu zagranicznych hodowców hoduje VFT w mchu torfowcu i bardzo sobie cienią to podłoże przede wszystkim za niepleśnienie i niełapanie grzybów. Sam, gdy mam problem z konkretnym okazem, wsadzam go w mech torfowiec, i najczęściej roślina w tym podłożu odbija. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Ale w czystym ? Chyba raczej mech plus coś ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi