MATRIX Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 1. Znalazłem w internecie informacje dotyczące środka o nazwie Paturyl 100 SL. Czy może on być źródłem cytokinin w hodowli in- vitro? 2. Jeśli kiedyś chciałbym zaopatrzyć się w PPM to czy są jakieś sklepy internetowe w których można ten środek kupić czy jestem skazany tylko na pojedynczych hodowców. Wiem, że instytuty biotechnologiczne mają w swojej ofercie te substancję, ale domyślam się, że za nieziemskie pieniądze. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 1.Podaj jego dokładny skład to pomyślimy. 2.Możesz zamówić z USA, bądź firmy typu aldrich w Polsce [ciezki dostęp] Ogólnie jest to drogie świnstwo, ja kupuje większe ilości [taniej wychodzi] i mam czasem trochę na zbyciu. Jak masz inne źródła to też chętnie się o nich dowiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 (edytowane) Ja wcześniej szukałem tego: Bioprzerzedzacz 060 SL Zawartość, nazwa oraz producent substancji aktywnej środka ochrony roślin: "6-benzyloaminopuryna - 50 g (prod. Kingyorker), kwas 1-naftylooctowy - 10 g (prod. PPH Tomatex Barbara Plesińska) w 1 litrze środka" To środek do przerzedzania w sadach dostępny w Polsce chyba tylko w dużych porcjach (ok 200 zł). Poza tym, jakiś czas temu, jako źródło NAA próbowałem użyć ukorzeniacza (dostępny w wielu ogrodniczych w torebkach po parę groszy) ale przedobrzyłem ze sterylizacją znowu.. Edytowane 12 Października 2009 przez Hubu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 NAA to nie cytokinina, tylko auksyna Można użyć takiego preparatu, ale otrzymane pożywki będą zawierały i NAA i BAP. Można bawić się w rozdział ale wątpie że macie do tego warunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi