ArturP Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 (edytowane) Dzisiaj przeglądając fotki zauważyłem, że roślinki które miałem wcześniej, przez lato całkiem fajnie podrosły i chciałem to pokazać. Przez rok moja kolekcja z nędznego capensisa i red greena nieco się rozrosła, pokażę ją jednak na tej samej zasadzie jak tu - gdy rośliny będą już duże. Przez jakieś pół roku tak wyrosły red dragony i z jednego zrobiły się dwa. Taka kapturnica, niby zwykły gratis z jednym liściem. Przez lato ładnie wyrosła. Marny red - green nie dość, że się podzielił, to ładnie rozkwitł. I w końcu dutch, którego przyszła do mnie sama bulwa. I tak w krótkim czasie.. Wiem, że to nic niezwykłego! Zdjęcia prezentują zmiany zima/lato. Nie chciałem pokazać tu mojej kolekcji, bo są ciekawsze rośliny niż red green. Chciałem tylko uzmysłowić może mniej doświadczonym, że warto czasem zainwestować w małe sadzoneczki, nawet w zimę lub po niej, bo wyrośnie z nich coś konkretnego. Ja staram się teraz szybciej rozwijać, ale zmieniam kierunek na bardziej terrariowy. Większość moich roślin będę na następne lato przedstawiał właśnie w taki sposób, żeby pokazać ich zmianę. Fotki z terra także pojawią się po wzroście roślin. Pozdrowienia! Edytowane 15 Października 2009 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Nie wazne jakie masz rosliny i ile wazne ze wkladasz serce w hodowle:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 b. mi sie podoba twoja hodowla ;] wszystko zadbane ladnie wybarwione b. milo sie na to patrzy sma chcialbym miec taka kolekcje mucholkow.. i nawet kapturnice mi sie podobac zaczely ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 (edytowane) artur jestes pewien ze ten rozowy kaptur to juthatip? widze w nim domieszkę purpurowej. zdecydowanie nizszy i bardziej ,,krepy,, od mojego. moj dorosly jest duzo smuklejszy. powiedz mi czy to dorosla roslina? zrob jeszcze kilka fotek tej rosliny z roznych perspektyw. Edytowane 15 Października 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Masiol to nie jest dorosła roślina. Młódka taka troszkę. Paweł: Jak dla mnie im więcej tym lepiej (roślin w hodowli). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinlux Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 (edytowane) ahhh te moje ventraty ( znaczy sie twoje ) xDD ( roslinki supcio) czekam na terra !! Edytowane 16 Października 2009 przez martinlux Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Nie wazne jakie masz rosliny i ile wazne ze wkladasz serce w hodowle:) Zdecydowanie popieram. Ja do tej pory nie umiem sobie poradzic z mucholowkami gratuluje rezultatów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Zdecydowanie popieram. Ja do tej pory nie umiem sobie poradzic z mucholowkami gratuluje rezultatów Miejmy nadzieję, że te rzadsze też ładnie wyrosną. A co do muchołówek, to chyba sęk w tym, żeby sobie z nimi nie radzić wcale. Walnąć na balkon i od czasu do czasu podlać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Gorzej jest z zimowaniem. Podlac to tam nic ;] U mnie wiekszosc po zimowaniu padla i sadze, ze tu tkwi problem. Nawiazujac do tematu, to ladna kolekcja. Tylko pogratulowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 U mnie po zimowaniu było spoko, wszystko trafiło na dwór. W czymś musiał tkwić problem. To tylko mały skrawek kolekcji, chciałem tylko coś uzmysłowić. Podkręcam rynek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi