Skocz do zawartości

Rośliny owadożerne w akwarium.

Farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Otóż znów mam pytanka. A chodzi mi o taką sprawę:

Mam akwarium 112 litrów, niestety będę musiał zlikwidować w nim wszystkie roślinki i rybki (oczywiście chcę sprzedać), gdyż jestem kiepskim akwarystą i za dużo jest wydatków na te akwarium itp... I gdy już z niego wszystko opróżnię, to chciałbym posadzić w nim mojego nepenthes ventrate i d.aliciae (jeżeli by się dało). I co muszę zrobić w akwarium ? Czy potrzebne są jakieś urządzenia w nim itp... ? Mam takie świetlówki akwarystyczne, są one specjalnie przeznaczone do roślin w akwarium, i czy one by się nadawały ? Pierwsze co zrobić to wysypać torf i na torf keramzyt czy jak ? Proszę mi to wyjaśnić :) Jak podlewać w tedy roślinki ? (na razie mam mało roślin, ale będę dokupywał)

Jeżeli ktoś może, to bardzo bym prosił o inne porady itp... O napisanie mi ich

Proszę o odpowiedzenie mi na wszystkie pytania :

Pozdrawiam

edit naven#:ogarnij czcionkę!

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o to mi chodziło że po prostu dla tekiego mieszańca nie potrzeba żadnych wygód :) jak chcesz możesz się bawić pozatym dla dzbankow powinno byc raczej wyzsze niz szersze, a akwarium pewnie szerokie ... jak masz wszystko to mozesz posadzić tam rośline ale po prostu nie musisz bo tego nie wymaga.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.