chroman91 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 (edytowane) w akwrium z oswietleniem 2x18W mozna trzymac Drosera Adelae Drosera Binata Drosera Burmani Drosera Capensis Drosera Capilaris Drosera Dichresepola Drosera Madagascariencis Drosera Miniata Drosera Natalensis Drosera Peltata Drosera Roseana Drosera Scorpiodes Drosera Spatulata oraz tlustosz jaki tylko nie wiem jaki na dno wysypana jest wartstwa keramzytu i zostana jeszcze oblozone mchem torfowcem Edytowane 17 Października 2009 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 z tego tylko adelae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 a reszta czemu nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Bo nie lubią dużej wilgotności. Jak wilgotność nie przekracza 90% to możesz tam wrzucić capensisa. U mnie to taki zapełniacz miejsca, one rosną w każdych warunkach. Z Madagascariencis możesz zaryzykować, ale nie widzę potrzeby.. Reszta raczej NIE. Także jak masz tam za dużo miejsca to możesz zapchać capensisem. Jak byś chciał tam to trzymać to musi być otwarte i bez keramzytu, żeby wilgotność nie była duża. Tylko po co wtedy akwarium? Gdy parepet jest ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 to przede wszystkim chodzi o doswietlenie a nie wilgotnosc ja na parapecie mialem wilgotnosc w granicach 80-90% bo moje roslinki wogole nie sa wybarwione Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Nie miałeś takiej wilgotności na parapecie, chyba, że masz w domu wszędzie grzyba. Wybarwienie nie zależy od wilgotności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 wiem ze nie zalezy do wilgotnosc dlatego dalem do akwa z oswietleniem 2X18w i grzyba nie mam nigdzie w domu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 wiem ze nie zalezy do wilgotnosc dlatego dalem do akwa z oswietleniem 2X18w i grzyba nie mam nigdzie w domu To znaczy, że nie masz 90% wilgotności na parapecie. Masz tam 40 - 60. Jeśli mierzyłeś, to zepsutym higrometrem. Chcesz miec rosiczki w akwa? Wywal keramzyt i trzymaj otwarte. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 (edytowane) owarte jest no to wywale keramzyt a zbyt wysoka wilgotnosc bardzo zaszkodzi rosiczom??? tlustosze moga w takim akwa rosnac?? Edytowane 17 Października 2009 przez chroman91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 keramzyt to mit z tym podnoszeniem wilgotności moim zdaniem... ja trzymam swoja w akwa pewnie ze nie mam pokrywyw wilgotnosc max 85% + 72W i wszystko dobrze rośnie i kwitnie po wyłożenie keremzyty nie zanowtowałem spadku wilgotności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 rosiczki tez w nim trzymasz ??? jesli tak to mogl bys podac jakie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Red-Green, keramzyt nie tyle co podnosi wilgotność, zwiększa powierzchnie parowania przez co ta wilgotność rośnie znacznie szybciej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 rosiczki tez w nim trzymasz ??? jesli tak to mogl bys podac jakie?? wszystkie jakie mam na liście roślin oczywiście oprócz zimujących ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi