mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Witam Kupiłem takie akwarium z tyłu jest niebieska rurka doprowadzająca wode do zraszania sciany w celu zwiększenia wilgotności. Tak jest podłączona rurka do zraszania. Oświetlenie zrobiłem z lampki na biurko, o mocy 11 w , wiem ze to za mało wiec pomyślałem żeby zrobić z dwóch takich lampek wkrótce się tym zajmę. wszystko po zamontowaniu wygląda tak Proszę o jakąs pomoc gdyby cos było nie tak Edytowane 18 Października 2009 przez mkuzniak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Byloby fajnie gdybs dal wieksze fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 ale cos mi nie chciało wejść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Hmm za duże to to nie jest Zraszanie ścianki nic nie da , jak już to zrób tak aby zraszało rośliny. A ta lampkę jak najszybciej wyjmij , bo po pierwsze : nic nie da roślinom , a po drugie to nie nadaje się do dużej wilgotności , i w końcu albo się zepsuje albo jeszcze zrobi Ci krzywdę . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 no to co mam zamontować jak nie mam funduszy na oświetlenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 no to co mam zamontować jak nie mam funduszy na oświetlenie Bez funduszy to bez sensu robienie czegoś takiego. Gawien dobrze mówi, lampkę wywal. Co tam chcesz trzymać? Ew. postaw to na południowy parapet i zbieraj na światełko. Zraszanie szybki to chyba tylko dla walorów estetycznych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 tak jak w temacie dzbanecziki małe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 nie ma małych dzbaneczników , bo wszystkie kiedyś urosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Postaw normalnie na parapecie bez tej lampki Edytowane 18 Października 2009 przez mati43 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Jak już tak bardzo pragniesz mieć zraszanie to zrób sobie coś takiego. Ja to zmontowałem wczoraj: Edytowane 18 Października 2009 przez tomislav1ster Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 tylko jak to zrobić ale nie opłaca sie kupić oświetlenia to prawdopodobne kupie http://www.allegro.pl/item774013708_terrar...m_promocja.html zanim urosna to uzbieram kase na duze terrarium dla dzbanków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal22bb Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Jeżeli masz trochę chęci to możesz za 200 zł zrobić spore terrarium z płyty osb albo starych mebli i do tego choćby na początek świetlówki philips tornado. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkuzniak Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 a gdzie kupie taka płytę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Po co wydawać 200zł i robić samemu? Zapłaciłem 250zł u Pana który sie w tym specjalizuje za 100x60x50.. Chcesz to dam Ci namiar. Ale licz sie z tym, że oświetlenie to drugie 250zł. EDIT: Nie wiem Rafale skąd wziąłeś pomysł, żeby do dużego terra zamontować philips tornado (kompakta) i jeszcze tym dzbanki doświetlać.. Edytowane 18 Października 2009 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Oświetlenie 250 zł a co zawiera ? Razem ze świetlówkami ? Bo ja to obliczam : Statecznik elektroniczny 60 zł , oprawki bryzgoszczelne 4 x 5 zł , dwie świetlówki 24W około 60 zł , kabel , wtyczka i włącznik : może 20 zł ? I to chyba wszystko ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi