Pixi Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Ja tam nie podlewam prawie wcale czasem zraszam i ok aby miał duzo ciepła i słońca wilgotnośc wcale nie musi byc duża Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 ja swojego też praktycznie nie podlewam, tylko zraszam kilka razy dziennie, i świetnie rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 A moj nadal ma cos problemy z produkcja dzbanokw, ma wilgotno, zraszam go, juz mam go 1,5 miesiaca i nic :sad: Mam nadzieje ze w koncu mu sie odmieni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 a światło ma? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Jest oświetlany od godziny 9 rano do 22.30. Czy to mozliwe ze tak dlugo sie aklimatyzuje?Liscie wypuszcza piekne zielone ale niestety dzbankow zero same mini zalazki na wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 kurcze moj jest podobnie oswietlany, stoi na podstawce z keramtyzem przy oknie... wilgotność taka sobie średnia, a puszcza nowe dzbanki wciąż... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Moj stoi w podstawce z keramzytem a dodatkowo podstawka stoi caly czas w wodzie wiec jest parowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 u mnie keramzyt zalany jest wodą więc parowanie też chyba jest ok, poza tym zraszam go 3 razy dziennie jak pracuję, i 5 razy dziennie jak mam wolne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 już nigdy nie kupie duzego dzbanecznika, mojemu coccinea nie mam jak zapewnić wysokiej wilgotności i dzbankow nie ma :/ kupie sobię niedlugo jakiegos malego ventrate i bede sobie go pielegnowal, a muszki mi tez zje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 A moj stoji w akwa i spryskuje go a i tak nie rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 A moj stoji w akwa i spryskuje go a i tak nie rośnie No to mamy ten sam problem. Tzn mój rośnie - dzbanki się malutkie pojawiają - ale ile możre trwać wytworzenie i rozwinięcie się dzbanka do wielkosci ok 2cm ? ? ? ? ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Ale naj bardziej wkurza mnie to że jeden zalarzek zaczoł rosnac dorusł do około 1 cm i stanoł i nie rośnie wiek ktos moze dla czego ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 u mnie około 5-centrymetrowy dzbanek tworzy się ok dwóch tygodni mam nadzieje, że kolejne bedą większe :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Hahahahaah - stary . Ja też to mam . Tylko ze ten mój zalążek to chyba już poległ bo przyszedł taki od razu z Nepenti. Jak wszystkie dzbanki pousychały to pewnie ten mój zalążek też padł. A takto mam zalążki innych dzbanków ok 3mm :/ :/ :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja mam 3 dzbanki 2 centymetrowe i 1 3 cm no i 4 zalazki milimetrowe no i ten nieszczesny 1 cm dzbaneczek i nie rosna inne lipa niewim co robic ;( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi