jurek558 Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 ja swojego zacząłem zraszać i od razu widac poprawe zalążki sie zawiązują dałem też mojej babci dzbanecznika hehe ona to sie z nim nie pieprzy tylko pod kran go daje i w ten sposób go zrasza haha. Ale na liściach nie ma kamienia z kranówy... ale jakie dzbany jej rosną! uhuhuu to był jakiś dzbanecznik qpowany w Obi na nepenti nazywa sie jako tobaica <jakaś krzyżówka>! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 wydaje mi sie ze do czasu sie nic nie dzieje, pozniej moga wystapic jakies wykwity Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 17 Kwietnia 2006 Share Napisano 17 Kwietnia 2006 Moim zdaniem nie ma recepty na podlewanie.... Ja mojego (pospolitego) x Ventrata podlewam, jak poczuje, że z góry ziemia nie jest już mokra.... Zraszać nie zraszam, ale dzbanecznik stoi w łazience.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zv. Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Kazdy dzbanecznik jest indywidualistą, wszystko zależy od nasłonecznienia, wilgotności powietrza... nie ma czegos takiego ze podlwajac co X dzień mamy pewnośc, ze bedzie rusł tak, jak my chcemy, robimy to głównie na wyczucie kontrolujac poziom wody w glebie... oczywiscie inaczej sie ma podlewanie do roslin stojacych bezposrednio na oknie w doniczce czy chodowanych w terarium... pod nasłonecznieniem czy lampą.. podlewanie to sprawa ogólnego wyczucica. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qzyra Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 ja swojego zraszam jakies 3-4 razy dziennie a podlewac bede podlewal mniej wiecej co 3 dni ostatnio przyciolem suche zalazki dzbankow i jednego liscia bo kwiat sie klimatyzuje i troche dal o sobie znac ze zmienil otoczenie ... pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yeerk Napisano 6 Maja 2006 Share Napisano 6 Maja 2006 to był jakiś dzbanecznik qpowany w Obi na nepenti nazywa sie jako tobaica <jakaś krzyżówka>! Właśnie dzisiaj też kupiłem jakiegoś dzbanecznika w OBI i sam nie wiem co to za rodzaj wygląda mi troche na ventrate ale napisali przy nim ,,Nepenthes hybride" a na zdjęciu wygląda także jak ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maroma3 Napisano 6 Maja 2006 Share Napisano 6 Maja 2006 Cześć .I co mam zrobić,mam dzbanecznik w akwarium,kuli,na parapecie,w kuchni bez okna,pod sufitm?Gdzie go trzymać?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 to domyslam sie ze w kuchni bez okna z deczka ciemno s pruboj go dac w miejsce gdzie jest okno i co za tym idzie wiecej swiatla np. pokoj w ktorym jest wschodnie lub poludniowe okno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 Płudniowe okno odradzam. Jeśli już to wschodnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 Właśnie dzisiaj też kupiłem jakiegoś dzbanecznika w OBI i sam nie wiem co to za rodzaj wygląda mi troche na ventrate ale napisali przy nim ,,Nepenthes hybride" a na zdjęciu wygląda także jak ventrata. xVentrata jest hybrydą (ventriciosa x alata) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yeerk Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 xVentrata jest hybrydą (ventriciosa x alata) Aha szczerze mówiąc nie wiedziałem o tym dzieki za wiadomość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi