greho Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 tutaj masz opis hodowli poszukaj tez dokladnie na forum to znajdziesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greho Napisano 2 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2006 ale mi chodzi o to jak jest w wypadku waszych dzbanecznikow... Ja swojego praktycznie nie podlewam... podłoże jest caly czas wilgotne i nie chce ani troche wyschnąc może spowodowane jest to wysoką wilgotnością w terrarium..jak mysliscie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 na pewno ma to wpływ. Ja swojego zraszam dość często i wilgotność w akwa nie mniejsza jest niż 70%. U mnie też prawie zawsze jest wilgotna ziemia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja podlewam swojego wtedy kiedy zauważe że ziemia na powierzchni wyschła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 A ja swojego spryskuje 3 razy dzienie i tak świnia nie rośnie a ziemia nie wysycha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja podlewam raz na 3-4 dni... Pamiętajmy, żeby dzbanecznik nie miał "bagna", bo może zgnić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek558 Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 natomiast ja podlewam raz dziennie porcją od szczykawki jakieś 30 ml kiedys jescze zraszałem zaprzestałem jednak tego działania i postawiłem obok podstawke z kermazytem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazuya Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam! Ja mimo że mam w terarium wypełnionym keramzytem to i tak spryskuje wodą - ventrata szybciutko rośnie i zaczyna wytwarzać wąsy a z wąsów które już miała kiedy dostałem juz wytwarza dzbanki - więc dobrze jest zraszac 3 razy dziennie pamiętając zeby nie było w podstawce wody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 A ja codziennie podczas zraszania w zależności od wilgotnośco gleby zraszam ją tak samo jak roślinkę i jest cool Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greho Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2006 przez 2 tygodnie od liscia wyrosł mi zalążek dzbanka (nabiera juz nawet wygladau dzbanka) czy przez drugie 2 tygodnie bedzie rosl równie szybko? Zauwazylem ze wilgotnosc ma ogromny wplyw na rosniecie dzbankow:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_92 Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 ja podlewam swojego co 3 dni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Ja zraszam mojego tak 2 razy dziennie a jak gleba jest sucha to podleje troszle glebe od gory Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_92 Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 ale ja podlewam go co 2 dni mam Nepenthes talangensis x maxima a narazie nie zraszalem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_92 Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 mam go juz od 1.5 roku ale cos mi dzbanek stanol w miejscu ma zalazek 5 cm i nie rosnie nie wiem dlaczego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi