Lukas87 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 kupiłem w sklepie takie coś http://allegro.pl/kulki-zelowe-ziemia-do-k...1671110074.html i mysle ze bardzo spelnilo by to role podloza do owadozernych, jedna taka mała kuleczka powieksza swoja wielkosc 400 razy magazynując wode i tak sobie mysle jesli w tym rosna storczyki to czemu by nie owadozerne korzenie by miały dostęp do nieograniczonej ilości wody a zarazem dostęp do powietrza Co sądzicie miało by to sens?? dodam że z takiego jednego opakowania około 5cmX3cm urośnie nam pół litra kulek czyli za 7,90zl mamy 12l Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Było już o tym na forum, ale chyba na sb. I z tego co pamiętam nie nadaje się to do hodowli owadożerów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 powiem tak, mam te kulki w bambusie i zastanawiam sie czy ich nie wywalic. Pamietaj ze to sa hydrozele i bez wody wysychaja, wiec musza byc caly czas zanurzone. Kolejne ze jest to podloze bardzo niestabilne, ogolnie odradzam do czego kolwiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Ja bym je dal do podstawki aby dluzej magazynowaly wode.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiulak Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Ja bym je dal do podstawki aby dluzej magazynowaly wode.... ja mam hydrożel w podstawce z rosiczkami, oraz między doniczką a osłonką u dzbanecznika. W przypadku dzbanecznika spełniają swoją rolę bo nie stoi on w wodzie, a ma zapewnioną wilgotność, co do rosiczek to pewnie wywale bo sa nieprzydatne- tak czy siak muszą stać w wodzie. niedługo pewnie będę testować jak sie sprawdzą u muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi