Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Dostałem maleńka ventrata z ponad miesiąc temu, wsadziłem ją w ukorzeniacz i do torfu. Po 3 tygodniach ruszyła troszkę i się zatrzymała, po 2 tyg stożek wzrostu wygląda własnie tak... co jest z nią nie tak?? podlewam destylką co 2-3dni, stała na parapecie z karamzytem, liście są ładne i jędrne Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Brenas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Jak to mawiają " Z tej mąki chleba nie będzie" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Ja bym go jeszcze nie spisywał na straty Miałem ventrate w bardzo podobnym stanie, przeżyła i ładnie rośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 to ile mu dać czasu na reanimacje?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) W takim przypadku należy odciąć stożek wzrostu, by dalej nam się to nie rozprzestrzeniło i zostawić co najmniej trzy liści, według mnie nie ma sensu gdyby to była ukorzeniona sadzonka odbiła by od korzenia, jednak to jest odrost nic z tego już nie będzie:) Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 W takim przypadku należy odciąć stożek wzrostu, by dalej nam się to nie rozprzestrzeniło i zostawić co najmniej trzy liści, według mnie nie ma sensu gdyby to była ukorzeniona sadzonka odbiła by od korzenia, jednak to jest odrost nic z tego już nie będzie:) Skąd wiesz, że nie ma korzeni? Skoro została zamoczona w ukorzeniaczu i wsadzona do torfu miesiąc temu?? Ja bym zaczekał =) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 czy uciąć tez stożek?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Ja, osobiście uciąłbym tę czarną część, aczkolwiek nie jestem pewien, czy to dobry pomysł... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 może jak obetnę to puści stożek z tego?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Może. Póki ma zielone liście jest szansa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 tne to tylko ventrata jak coś to kupię za 10zl pewnie większą trochę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Racja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 ucięte z tego co widzę to stożek w środku był ok zielony a nie czarny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Według mnie nic złego się tam nie działo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Musiało się dziać, skoro koniec był czarny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi