Jackus Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 (edytowane) W końcu udało mi się zrealizować mój projekt sprzed dwóch lat który opisywałem w poniższym temacie. http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...ic=6430&hl= Technika Pojemnikiem jest małe akwarium o wymiarach 30x20x14 cm Na samym dnie wysypałem keramzyt o możliwie najdrobniejszej gradacji. Grubość warstwy ok 2cm. Na keramzyt położyłem agrowłókninę Na dnie bajorka żwir rzeczny a skałki to łupek. Podłoże: torf wysoki sphangum pH 3,5 firmy Hollas, zmieszany w proporcach 2:1 z piaskiem. Oświetlenie: Docelowo świetlówka Phillips Aquarelle 8W, póki co naturalne światło poł. - zach. parapetu. Rośliny Dionaea Muscipula Giant x2 Drosera capensis x3 Drosera spatulata x1 Cephalotus x1 Mech Sphangum Dodatkowe uwagi Zbiornik pozostawiam otwarty, jednak przewiduję instalację małego wiatraczka. Muchołówki i cephalotus pozostaly w doniczkach, które zakamuflowałem torfem (przyszłe zimowanie). Edytowane 15 Września 2009 przez Jackus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 musze przyznac że bardzo mi sie podoba ładnie i estetycznie zrobione Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 bardzo przyjemnie, rowniez mi sie podoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 wykonanie super ale trochę nie przemyślane rośliny bo wymagające zimowania z nie wymagającymi zimowania po za tym tego oświetlenia trochę mało może być jak by miało być samo sztuczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 czytaj michcup, w torfie są normalnie doniczki, tak, żeby łatwo można było je wyciągnąć na zimowanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 nie doczytałem sorry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 SWIETNA ROBOTA!! chyba sam sie pokusze w przyszlosci o zrobienie czegos takiego alez oko cieszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Bardzo mi sie podoba! Tez musialbym sobie takie cos wykombinowac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floras Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 ładnie wyglądają te górki ze skałkami na których rosną rosiczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackus Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) Po dłuższym czasie, na prośbę użytkownika Intermedia wrzucam aktualną fotkę, po przemeblowaniu nanotorfowiska, które miało miejsce wiosną. Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez Jackus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delete Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Super. Chyba zrobię sobie podobne w przyszłym sezonie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackus Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) A TUTAJ ROŚLINY Z BLISKA Cephalotus Dionaea muscipula giant Drosera nidiformis a po prawej wschodząca Drosera rotundifolia Drosera capensis (po lewej) Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez Jackus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) Pewnie będzie trzeba wyjąć. Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackus Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 @Tough - cephalotus i muchołówka są w doniczkach i jak zwykle będą miały zimowanie. Podobnie z drosera rotundifolia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulek Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 bardzo ładnie mi się podoba i to bardzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi