Muchołówkarz_To_Ja19 Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Moja muchołówka wygląda jakby nie rosła (w mojej opinii). Była świeżo przesadzana do nowego torfu z piaskiem. Wolę się upewnić że będzie się rozwijać. Przesyłam zdjęcie. W razie czego jestem gotów przesłać więcej fotek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chiron Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Muchołówkarz_To_Ja19 napisał: Moja muchołówka wygląda jakby nie rosła (w mojej opinii). Była świeżo przesadzana do nowego torfu z piaskiem. Wolę się upewnić że będzie się rozwijać. Przesyłam zdjęcie. W razie czego jestem gotów przesłać więcej fotek roślina wygląda na niedoświetloną trochę, być może dlatego nie rosła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchołówkarz_To_Ja19 Napisano 16 Maja 2019 Autor Share Napisano 16 Maja 2019 chiron napisał: roślina wygląda na niedoświetloną trochę, być może dlatego nie rosła Dziękuje za radę. Postaram się ją ustawić w średnio nasłonecznionym miejscu np. rano świeci słońce a potem po prostu przez resztę dnia pada na światło dzienne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość chiron Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Muchołówkarz_To_Ja19 napisał: Dziękuje za radę. Postaram się ją ustawić w średnio nasłonecznionym miejscu np. rano świeci słońce a potem po prostu przez resztę dnia pada na światło dzienne. raczej powinieneś ustawić na bardzo słonecznym miejscu, przyjmuje się że muchołówka im ma więcej słońca tym lepiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 chiron napisał: raczej powinieneś ustawić na bardzo słonecznym miejscu, przyjmuje się że muchołówka im ma więcej słońca tym lepiej Potwierdzam. Dać roślinie maksimum słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchołówkarz_To_Ja19 Napisano 17 Maja 2019 Autor Share Napisano 17 Maja 2019 (edytowane) Dziękuję za rady. Będzie stać w jakoś północno-wschodnim oknie. Tam jest najbardziej słoneczne w mojej twierdzy Edytowane 17 Maja 2019 przez Muchołówkarz_To_Ja19 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Maja 2019 Share Napisano 17 Maja 2019 Muchołówkarz_To_Ja19 napisał: Dziękuję za rady. Będzie stać w jakoś północno-wschodnim oknie. Tam jest najbardziej słoneczne w mojej twierdzy Należy mieć na uwadze, że na pn.-wsch. parapecie wciąż może bć zbyt mało światła dla prawidłowego rozwoju i wybarwienia muchołówki. Rozumiem jednak, że brak alternatywy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchołówkarz_To_Ja19 Napisano 17 Maja 2019 Autor Share Napisano 17 Maja 2019 Ptaah napisał: Należy mieć na uwadze, że na pn.-wsch. parapecie wciąż może bć zbyt mało światła dla prawidłowego rozwoju i wybarwienia muchołówki. Rozumiem jednak, że brak alternatywy. U mnie to jest taka pogoda że słońce prawie zawsze świeci choć akurat deszczyk czy burza czasami się zdarzają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchołówkarz_To_Ja19 Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 Upgrade: Roślinka Stoi na zewnątrz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi